Chiar daca premierele mondiale din lumea cinematografiei au avut o perioada de pauza, marile studiouri isi propun sa ne incante in 2021 cu unele dintre cele mai spectaculoase ecranizari din ultimii ani. James BondBlack Widow si Death on the Nile sunt doar cateva dintre cele mai bune filme pe care nu trebuie sa le ratezi in cinematografe.

Daca vrei sa stii si ce alte pelicule te mai asteapta, ti-am pregatit o lista cu filme bune si recente care merita vazute in 2021. Horror, comedie, drama, actiune, aventura, science-fiction sau orice alt gen preferi, fii sigur ca vei gasi un film exceptional care trebuie vazut neaparat.

Momentan, din cauza reglementarilor aflate in vigoare, toate cinematografele din tara sunt inchise pentru a limita raspandirea virusului Covid-19.

filme bune si noi

1. No Time to Die / Nu e vreme de murit

Premiera: 8 octombrie 2021

Gen: Actiune, Thriller

Desi a mai avut cateva tentative de a se “pensiona” si in trecut, Bond pare ca in sfarsit reuseste sa isi duca planul la capat, la cinci ani de la capturarea raufacatorului Ernst Stavro Blofeld. Insa vorbim de cel mai faimos spion britanic al tuturor timpurilor, asa ca nici de aceasta data vacanta nu va fi una de durata. Cu ajutorul vechiului sau prieten din CIA, Felix Leiter, Bond pleaca acum in cautarea omului de stiinta Valdo Obruchev, a carui rapire scoate la iveala un complot terorist care ar putea distruge lumea asa cum o stim.

filme recomandate de vazut

Dupa o asteptare de aproape sase ani, a 25-a ecranizare din seria James BondNo Time to Die este in acelasi timp si ultimul film cu Daniel Craig in rolul principal. Alaturi de Craig isi reiau rolurile Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q), Jeffrey Wright (Leiter), Léa Seydoux (Dr. Madeleine Swann) si Christoph Waltz (Blofeld), iar melodia filmului, adesea la fel de mult asteptata ca si filmul in sine, este interpretata de Billie Eilish.

Cum nu este anuntat niciun detaliu referitor la cine va prelua faimosul Walther PPK de la Daniel Craig, cel mai probabil, va trece mult timp pana la urmatorul film Bond. Pentru a-ti face asteptarea mai usoara,ia-ti prietenii la cinema (atunci cand se va deschide) si bucurati-va impreuna de cel mai asteptat film al anului!

 

2. Death on the Nile / Moarte pe Nil

Premiera: 17 septembrie 2021

Gen: Thriller, Crima, Mister

Dupa succesul din 2017 cu Murder on the Orient Express, regizorul si actorul Kenneth Branagh revine pe marile ecrane in rolul emblematicului detectiv Hercule Poirot cu o noua ecranizare a romanului Moarte pe Nil

Inspirat de intriga Agathei Christie, filmul urmareste o poveste despre pasiune si gelozie intr-un decor superb presarat cu piramide si peisaje de pe Nil. Hercule Poirot se afla acum la bordul vaporului Karnak, cand luna de miere a unui cuplu este intrerupta subit de o crima misterioasa. 

filme noi

Desigur, toti pasagerii sunt un grup de nobili cosmopoliti, cu o reputatie fara pata, insa asa cum ne-am astepta de la Agatha Christie, toti au cate ceva de ascuns. Asa ca munca detectivului nu este nici de aceasta data una usoara. 

Cu o distributie de exceptie cu staruri precum Annette Bening, Russell Brand, Gal Gadot, Armie Hammer si, desigur, Kenneth Branagh, Moarte pe Nil este un film deosebit care ne poarta intr-o poveste plina de suspans si mister, cu personaje care au ceva de ascuns la tot pasul cu si care te va tine cu sufletul la gura pana in ultimul moment.

 

3. A Quiet Place: Part II / Fara zgomot 2

Premiera: 17 septembrie 2021

Gen: Horror, Thriller

Shhh! Liniste! 

Continuarea filmului lansat in 2018, Fara zgomot 2 reia povestea familiei Abbott, care traieste intr-o lume post apocaliptica, sub amenintarea unor extraterestri cu un simt al auzului extrem de fin. Scoti un sunet, oricat de mic, si fii pregatit sa-ti infrunti sfarsitul intr-un mod sangeros. 

Departandu-se de la cliseele obisnuite pe care le intalnim in filmele de groaza, cu sperieturi previzibile la tot pasul, Fara zgomot 2 reuseste sa creeze o stare perpetua de angoasa si sa transpuna spectatorul in teroarea resimtita de catre personaje.

filme ce merita vazute 

Din nou, Evelyn (Emily Blunt) incearca sa isi aduca familia intr-un loc sigur, sub continua amenintare a extraterestrilor, intr-o lume in care din ce in ce mai putin oameni par a-i fi prieteni si dispusi sa o ajute. Asa ca daca in trecut principala amenintare erau monstrii fiorosi, Evelyn trebuie acum sa fie cu ochii in patru si sa isi aleaga cu mare grija oamenii in care se increde. 

Fii pe faza cand se deschid cinematografele, ia-ti prietenii si pregateste-te de doua ore de suspans si fiori pe sira spinarii in ceea ce se anunta a fi unul dintre cele mai bune filme horror din 2021. 

 

4. Black Widow / Vaduva neagra

Premiera: 7 mai 2021

Gen: Actiune, Aventuri, SF

Daca erai convins ca ne-am luat adio de la Natasha Romanoff dupa evenimentele din Avengers: Endgame, ei bine, te-ai inselat. Producatorii Marvel Cinematic Universe nu se puteau desparti de unul dintre cele mai iubite personaje fara a-i dedica un film separat in care sa exploreze in detaliu povestea Vaduvei. Filmul este un fel de cantec de lebada pentru Natasha, care *spoiler alert!* moare in ultimul film din seria Avengers. 

filme bune

Actiunea se petrece intre evenimentele din Captain America: Civil War si Avengers: Infinity War, cand Natasha este singura, pe fuga si se vede nevoita sa isi confrunte trecutul. Pentru ca inainte de a se alia cu Avengerii si a lupta de partea “binelui”, Natasha a fost antrenata de catre serviciile secrete sovietice si a participat la cateva misiuni mai indoielnice in calitate de asasin KGB. 

Asta inseamna sa te pregatesti pentru un film memorabil, cu scene epice de lupta si efecte speciale impresionante pentru ca Black Widow se anunta a fi un film cu supereroi de succes, pe care abia asteptam sa il vedem la CINEMAX Veranda incepand cu luna mai.

 

5. Mortal Kombat

Premiera: 9 aprilie 2021

Gen: Actiune, Aventuri, Fantastic, SF, Thriller

Pentru fanii jocului video original, avem vesti bune! Mortal Kombat revine pe marile ecrane intr-o noua adaptare. Ecranizarea readuce in prim plan personaje faimoase precum Scorpion, Sub-Zero, Liu Kang, Raiden, Jax, Kano si Sonya Blade si, bazandu-ne peprimele recenzii, filmul ramane fidel jocului si este foarte, foarte sangeros. 

filme recomandate

Mortal Kombat spune povestea turneului cu acelasi nume dintre razboinicii pamanteni si fortele malefice ale lumii de dincolo. Lord Raiden va servi din nou drept mentorul si liderul luptatorilor de pe pamant, asa ca pregateste-te pentru scene de lupta cu arte martiale ca la carte. Filmul este destul de violent, asa ca daca esti mai slab de inger, poate ar fi bine ca inainte de vizionare sa te familiarizezi un pic cu universul Mortal Kombat. 

Pe de alta parte, daca esti fan inrait al jocurilor video si al filmelor bune de actiune si aventura cu detalii SF, atunci nu trebuie sa ratezi Mortal Kombat in cinematografe.

 

filme bune

6. The Nest / Cuibul 

Premiera: 9 aprilie 2021

Gen: Drama, Thriller

The Nest spune povestea casniciei dintre Rory (Jude Law) si Allison (Carrie Coon), care incepe sa se destrame dupa mutarea cuplului din New York la o mosie din apropierea Londrei.

Desi relatia dintre cei doi era demult una tulbure, noul decor scoate la iveala toate incompatibilitatile acestora si toate motivele pentru care nu sunt potriviti impreuna. Insa maiestria filmului regizat de Sean Durkin (cunoscut pentru Martha Marcy May Marlene) nu sta doar in detaliile care tin de firul narativ al povestii. 

filme memorabile

Durkin reuseste sa redea o atmosfera de film horror psihologic, insa fara sperieturi, clisee sangeroase si faimosul bogeyman. In schimb, spectatorul este inchis in conacul englezesc impreuna cu cei patru membri ai familiei, in timp ce ranchiuna dintre acestia creste la foc mocnit pe tot parcursul filmului. Rezultatul? Unul dintre cele mai bune filme psihologice ale anului, cu interpretari spectaculoase din partea ambilor actori.

Numai bun de vazut impreuna cu peroana iubita, The NestVino la CINEMAX Veranda si pregateste-te pentru este o drama thriller exceptional, care te va pune pe ganduri.

 

7. Raya and the Last Dragon / Raya si ultimul dragon 

Premiera: 2 aprilie 2021

Gen: Animatie, Aventuri, Familie, Fantastic

Cel mai nou film al studiourilor Disney, Raya and the Last Dragon este povestea fascinanta a tinerei Raya care porneste intr-o adevarata aventura presarata cu dragoni, pietre magice si lupte pentru putere, care amintesc, pe alocuri, de scene faimoase din Indiana Jones. 

Raya si ultimul dragon nu este un alt film Disney despre printese. Este o poveste despre esec, nesiguranta, curaj si incredere. Filmul este si un omagiu la adresa diferitelor mitologii si culturi din Sud-Estul Asiei, pe care le reinterpreteaza intr-un fir narativ nou si intr-un mod interesant pentru copii. 

Raya este un film pentru copii numai bun de vazut in familie. Fii cu ochii pe noutatile CINEMAX Veranda ca sa descoperi un film de animatie magic, de care va veti indragosti! 

 

8. Godzilla vs Kong

Premiera: 26 martie 2021

Gen: SF, Aventuri, Acțiune, Thriller

Godzilla vs Kong, sau cine ar castiga in urma acestei confruntari epice? Dupa ce am asistat la lupte cu scantei in Kong: Skull Island si Godzilla: King of the Monsters din care ambele personaje au iesit invingatoare, e timpul ca MonsterVerse sa-si aleaga liderul suprem. 

filme de vazut in doi

Desi producatorii nu au dezvaluit inca motivul pentru care cei doi intra in conflict, ce stim cu siguranta, este ca vom avea un castigator clar din aceasta confruntare. In rolurile principale revin Millie Bobby Brown (Stranger Things) si Kyle Chandler, carora li se alatura Alexander Skaarsgãrd si Rebecca Hall.

Daca esti un fan infocat al filmelor bune de actiune, cu multe scene de lupta spectaculoase si efecte speciale impresionante, atunci nu trebuie sa ratezi Godzilla vs Kong in cinematografe. 

 

9. Soul

Premiera: 2 aprilie 2021

Gen: Animatie, Aventuri, Familie, Fantastic

In ultimii ani, studiourile Pixar ne-au obisnuit cu o serie de filme care se abat de la conventiile animatiilor obisnuite si care sunt mai mult decat o forma de entertainment pentru copii. Continuand stilul din Inside Out si CocoSoul se anunta a fi unul dintre cele mai memorabile filme de animatie din 2021 si ne arunca la fileu cateva intrebari existentiale la care unii dintre noi inca incearca sa gaseasca un raspuns. 

De ce existam? Care este scopul acestei vieti? Ce se intampla dupa ce murim?

filme faine de vazut

Este rar pentru un film, cu atat mai mult pentru o animatie, sa exploreze aceste intrebari. Soul vorbeste despre arhitectura sufletului, despre moarte, jazz si despre dorintele si limitarile noastre ca oameni. Filmul este numai bun de vazut in familie, fiind un mod excelent de a incepe o conversatie cu cei mici pe subiecte mai complexe, si, de ce nu, poate pentru a-i ajuta sa-si gaseasca mai usor sclipirea pentru care au fost trimisi in lume. 

 

10. Druk / Inca un rand

Premiera: 2 aprilie 2021

Gen: Animatie, Aventuri, Familie, Fantastic

Druk este un tur de forta pentru Mads Mikkelsen, care straluceste atat ca erou negativ in blockbustere internationale (un exemplu ar fi rolul lui Le Chifre din James Bond: Casino Royale), cat si in filme indie europene cum este acesta. Mikkelsen se expune publicului in rolul lui Martin, un profesor coplesit nu de o anumita criza sau tragedie, ci pur si simplu de greutatea unei vieti obisnuite. 

Martin se simte instrainat de sotia si copiii sai cu care are o relatie foarte cordiala, dar rece. Impreuna cu prietenii si colegii lui (la fel de deprimati ca si el) pune la cale un plan pentru a iesi cu totii din impas: bautul pe timp de zi. 

E simplu de imaginat cum ar arata acest scenariu intr-o productie hollywoodiana, insa filmul danez ne insala toate asteptarile si ne invita sa fim martori la povestea lui Martin fara a-l judeca. Dimpotriva, Druk ne provoaca sa-l intelegem si, mai mult decat atat, sa incercam sa vedem ce lipseste cu adevarat din viata unui om care pare ca le are pe toate. 

Druk este unul dintre cele mai faine filme pe care 2021 ni le promite, o drama psihologica inteligenta si foarte bine jucata, recomandat de critici si premiat la festivaluri internationale.

 

Cum arata topul tau de filme bune de vazut in 2021?

Speram ca lista noastra cu filme noi si foarte bune ti-a facut pofta sa mergi la cinema in perioada urmatoare. Iar daca stai in zona Obor, fii cu ochii pe CINEMAX Veranda, speram sa redeschidem curand!