Noul Samsung Galaxy A55


Galaxy A55 5G de la Samsung este cea mai recentă adăugare la seria A mai accesibilă a companiei de telefoane Android. La fel ca Galaxy A54 5G de anul trecut , telefoanele din seria A oferă o experiență generală decentă la prețuri mai mici decât telefoanele din  linia de top Samsung Galaxy S24 . Noul Galaxy A55 nu este diferit, împachetând specificații complete solide, un afișaj mare de 6,6 inchi, un procesor octa-core capabil și o configurație triplă pentru cameră spate într-un corp colorat din sticlă și metal.


Deși telefonul nu m-a uimit cu performanța sa în niciun fel în timpul testării practice, se simte ca un telefon decent care este echipat să se ocupe de lucrurile esențiale de zi cu zi, cu suficientă putere sub capotă pentru niște jocuri ocazionale în autobuz. plimbare acasă de la serviciu.


A55 5G a fost pus în vânzare în Marea Britanie la 439 de lire sterline, deși prețul a scăzut semnificativ, la 364 de lire sterline, în magazinul Samsung. Cu toate acestea, pare să fie și mai ieftin acum, la doar 248 de lire sterline, pe Amazon în Marea Britanie . Prețurile telefoanelor ca acestea fluctuează des, așa că poate fi necesar să faceți un pic de cumpărături pentru a găsi cea mai bună achiziție. 


Iată șase lucruri principale pe care ar trebui să le știi despre acest telefon.

Cele mai durabile folii de protectie pentru Samsung Galaxy A55 le gasesti AICI!

5g6a1019Camerele sale sunt decente pentru preț
Configurația camerei triple din spate include o cameră principală de 50 de megapixeli, 12 megapixeli ultrawide și o cameră macro suplimentară de 5 megapixeli. Fotografiile atât de la camerele late, cât și cele ultrawide sunt decente pentru preț, oferind expuneri solide și suficiente detalii pentru a le partaja pe Instagram. 
Unele fotografii suferă din cauza „optimizării” software-ului, cu umbrele părând spălate și culorile suprasaturate (în special cerul albastru). Acest lucru este destul de obișnuit pe telefoanele Samsung și, deși ar putea descuraja fotografi serioși, cei care doresc doar fotografii casual ale familiei și prietenilor vor fi mulțumiți.
Camera macro este în esență redundantă și se simte încordată ca un mod de a te lăuda că telefonul are trei camere spate în loc de două. 5g6a1011Durata de viață a bateriei este dezamăgitoare
În timp ce A55 are o baterie considerabilă de 5.000 mAh, nu a durat mult la testele noastre de consum, rezultatele punându-l sub oricare din gama Galaxy S24 și sub Pixel 8A de la Google. Ecranul este probabil cel mai mare consum al bateriei, așa că reducerea ratei de reîmprospătare la 60 Hz poate ajuta la acumularea de câteva minute în plus. 
Cu o utilizare destul de atentă, am reușit să trec peste cea mai mare parte a unei zile cu o singură încărcare. Dar, ca și în cazul aproape tuturor telefoanelor, ar trebui să vă așteptați să îi dați o încărcare completă în fiecare seară. 
Puteți extinde spațiul de stocare 
Deși puteți plăti mai mult în avans pentru a cumpăra A55 cu 256 GB spațiu de stocare în loc de 128 GB de bază, nu este necesar, deoarece puteți extinde spațiul de stocare cu carduri microSD. Un slot microSD este o caracteristică extrem de rară în zilele noastre, niciunul dintre telefoanele de top din ultimii ani nu oferă unul. 
Cu cardurile microSD de 128 GB care costă doar 10 GBP sau 10 USD, aș opta pentru modelul de bază și aș dubla spațiul de stocare cu un card, deoarece este opțiunea mai rentabilă. 

VEZI NOILE HUSE PENTRU SAMSUNG GALAXY A55 AICI!

5g6a1012Primiți cinci ani de asistență software
Samsung a spus că A55 5G va primi patru ani de asistență pentru software Android și un al cincilea an suplimentar de asistență pentru securitate, ceea ce înseamnă că acest telefon va fi în continuare utilizat în siguranță în 2029. Aceasta nu este o perioadă de asistență proastă, dar Google s-a angajat să susțină cea mai accesibilă. Pixel 8A pentru aceeași perioadă cu modelul său emblematic 8 Pro. Asta înseamnă că Pixel 8A primește șapte ani de actualizări ale sistemului de operare și de securitate. 
Ar trebui să-l cumperi? 
Galaxy A55 este o vânzare dificilă la prețul inițial de 439 de lire sterline, având în vedere că durata de viață a bateriei, performanța camerei și perioada de suport software sunt cu un pas în spatele Pixel 8A de 499 de lire sterline.
Dar prețul său redus îl face o propunere de valoare diferită. Nu este un telefon care te va uimi cu abilități de cameră de nivel profesional sau cu noi funcții AI uimitoare, dar este o opțiune solidă pentru cei care caută un telefon de bază care să poată face față sarcinilor de zi cu zi, cu un pic de jocuri casual și streaming video. . 
Cum testăm telefoanele
Fiecare telefon testat de echipa de recenzii a CNET  a fost de fapt folosit în lumea reală. Testăm funcțiile unui telefon, jucăm și facem fotografii. Examinăm afișajul pentru a vedea dacă este luminos, clar și vibrant. Analizăm designul și construcția pentru a vedea cum se ține și dacă are un rating IP pentru rezistența la apă. Împingem performanța procesorului la extreme folosind atât instrumente standardizate de referință precum GeekBench și 3DMark, împreună cu propriile noastre observații anecdotice navigând prin interfață, înregistrând videoclipuri de înaltă rezoluție și jucând jocuri grafice intense la rate de reîmprospătare ridicate.
Toate camerele sunt testate într-o varietate de condiții, de la lumina puternică a soarelui la scene de interior întunecate. Încercăm funcții speciale, cum ar fi modul noapte și modul portret și comparăm constatările noastre cu telefoanele concurente la prețuri similare. De asemenea, verificăm durata de viață a bateriei utilizând-o zilnic, precum și efectuând o serie de teste de descărcare a bateriei.
Luăm în considerare funcții suplimentare precum suport pentru 5G, conectivitate prin satelit, senzori de amprentă și față, suport pentru stylus, viteze rapide de încărcare, afișaje pliabile printre altele care pot fi utile. Și, desigur, echilibrăm toate acestea cu prețul pentru a vă oferi verdictul dacă acel telefon, indiferent de prețul acesta, reprezintă într-adevăr o valoare bună. Deși este posibil ca aceste teste să nu fie întotdeauna reflectate în revizuirea inițială a CNET, efectuăm teste de urmărire și pe termen lung în majoritatea circumstanțelor.
Sursa> cnet.com